1 2 Schuttersvereniging St. Hubertus Voorhout

Opgericht: 15 november 1920

 
Welkom Bestuur SchietInfo Competitie Kopperen Beste schutter Nieuws Links

1

1

1

1

1

1

1

1

Jubilerend St. Hubertus

Fenna Kooreman tot het eeuwfeest (2020) Schutterskoningin

1

De foto's van het feest: in bewerking!

De uitslagen van 2015 en de totale lijst van Schutterskoninginnen!

Na vijf jaar heeft St. Hubertus Voorhout een nieuwe schutterskoningin: Fenna Kooreman, de echtgenote van Jan Roelof. Een titel waar tijdens het jubileumfeest om geschoten werd. St. Hubertus bestaat 95 jaar en dat werd vijdag 27 november feestelijk in Cheers! gevierd.

Drieëntwintig partners van de Voorhoutse schutters streden in een druk bezette zaal om de titel Schutterskoningin. De dames moesten op twee kaarten elk drie schoten lossen. De hoogste mogelijke score was 36 punten per kaart. Deze hoge score werd door twee dames geschoten: Kim Veerman en burgemeester Carla Breuer. Fenna Kooreman schoot een 35-er. Eén hoge score is nog geen garantie voor de titel Schutterskoningin. De tweede kaart moet minstens zo goed zijn. De tweede kaart van Carla Breuer werd een 31-er. Haar naaste concurrent Kim Veerman, de partner van Matthijs Ribberink, schoot met een 32-er de beschermvrouw van St. Hubertus voorbij en eindigde daarmee op de tweede plaats. Uiteindelijk besliste Fenna Kooreman met haar 34-er de strijd. Zij kwam op 69 punten.

Uit handen van burgemeester Breuer ontving zij de gelukwensen en de Koninginnediadeem voor de komende vijf jaar. De nieuwe Schutterskoningin stralend over haar titel: “Ik vind het geweldig. Maar volgens mij vindt Jan Roelof het nog leuker.” Haar man Jan Roelof liet desgevraagd weten dat hij niet gedacht had, dat het zo leuk zou zijn.

Van 1965 tot 1975 schoten de dames jaarlijks voor de gezelligheid. Daarna ging de strijd bij de dames om de vijf jaar voor de titel Schutterskoningin. Eerdere koninginnen zijn: Miep van Steijn, Gien Deutekom, E. Lakeman, Riet Hoek, Elly van Steijn, Carla van der Hoeven, Truus van den Nouland en Lenie Verhart. De titel geeft bij de schutters geen privileges. Het is de eer.

Uitslag: 1. Fenna Kooreman 34+35; 2. Kim Veerman 36+32 en 3. Carla Breuer 36+31. Met elk 65 punten eindigden vier dames op de vierde plaats.

Magic by Hedde
Maar tijdens de feestavond was er meer. De schutters werden hartelijk welkom geheten door het met sjerpen omhangen heren van het ontvangstcomité Bert Pilaszek, Jeroen Schulte en Joost IJsselmuiden. Tijdens het schieten werden de gasten, na een woord welkom door voorzitter Ton van der Zwan, vergast door de vingervlugheid van Magic Hedde. Op onnavolgbare wijze goochelde hij met kaarten en munten. Menigeen werd zand in de ogen gestrooid.

Vijdag
Aansluitend op het schieten kreeg Cok van Steijn tot hooguit 23.00 uur de tijd om zijn Ommetje Voorhout, gekoppeld aan een quiz, te presenteren. Lukte dat niet, ‘dan ging zijn kop eraf’. Aan deze quiz mochten alle leden deelnemen. Ondanks het feit dat hij de antwoorden nagenoeg voorzei, presteerde een deelnemer het nog om 988, het jaartal dat er voor het eerst sprake was van Voorhout, te veranderen. Om te voorkomen dat de antwoorden te makkelijk zouden zijn, had de jubileumcommissie een bonusvraag toegevoegd: welke fout staat er op de uitnodiging? Op de uitnodiging staat een typefout: vijdag i.p.v. vrijdag. De uitslag was als volgt: 1. echtpaar Emiel van der Hoeven; 2. echtpaar Cor van Steijn en 3. echtpaar Gerard Knijnenburg.

Met dank aan de organisatie en de schietcommissie stopte om 01.00 uur de muziek van de Rijnsons en werd het feestelijke jubileum afgesloten. Over vijf jaar vieren de schutters het eeuwfeest. Volgens het bestuur belooft dit een groots spektakel te worden.